Logo Floor
Nieuws

Afronding Viertaal College

FLOOR, 11 februari 2020

FLOOR rondde onlangs de coaching op het Viertaal College in Amsterdam af. Acht FLOOR coaches hebben op deze school leerlingen begeleid.

Toekomstplan

De jongeren gingen aan de slag met het maken van hun Persoonlijke Toekomstplan vol dromen en doelen. Dit presenteerden ze vervolgens aan elkaar en hun netwerk. En na het plannen maken, komt natuurlijk de uitvoering! De leerlingen bezochten open dagen en andere plekken die aansloten bij hun ambities. Ook spraken ze met professionals, startten ze met bijbaantjes en pakten activiteiten op om hun dromen dichterbij te brengen. Veel gebeurd dus!

Wat vonden ze zelf?

Ik heb zoveel passies en doelen, zeker ook op het politieke vlak. Ik ga nu de havo doen om nog twee jaar de tijd te nemen hierover verder na te denken. Ik heb echt mijn passie ontdekt en vooral hoe je je doelen kunt realiseren.

 

Wat heb je geleerd? “Dat het niet allemaal over geld gaat in het leven. En meer zelfvertrouwen, gewoon de dingen doen, je bent de acteur in je eigen toneelstuk”.

 

Op de vraag: Wat doe je om weer rustig te worden bij overprikkeling? antwoordde een leerling:

“Ik kan soms een ei in mijn hoofd koken, zo oververhit ben ik dan. Ik heb ontdekt dat ik dat kan oplossen door te tekenen. Ik heb ontdekt dat dat een talent is en dat het belangrijk voor me is.

Slag op school

In de afgelopen twee jaar dat FLOOR actief was op het Viertaal College Amsterdam heeft de school een grote slag gemaakt op het gebied van loopbaan oriëntatie, toekomstplanning en coaching. De visie en werkwijze hebben een plek gekregen in het curriculum van de bovenbouw. Dat vinden we heel mooi om te zien!

Chris Tetteroo (regiodirecteur van het Viertaal College):

“De samenwerking met FLOOR jongerencoaching is wat mij betreft goed verlopen. Het laten coachen van leerlingen door mensen uit het bedrijfsleven heeft zeker een meerwaarde en is helpend in de ontwikkeling van leerlingen. FLOOR heeft ons geïnspireerd om de schoolwereld en de wereld buiten de school nog meer met elkaar in contact te brengen . In de toekomst zullen wij bij de invulling van loopbaanoriëntatie de werkwijze van FLOOR meer inbedden in de organisatie.”

 

 

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder