Logo Floor
Het verhaal van

Vincent

Je zag hem wellicht al eens voorbij komen in het spotje voor Minister van Gehandicaptenzaken.  Acteur en oud-coachee Vincent, kwam bij FLOOR om meer stappen vooruit te zetten en inclusief theater op de kaart te zetten. Hij deelt zijn ervaring over zijn coach traject.

Twijfel over volgende stap

Hij had een periode waarin hij het niet meer zeker wist. Vincent: “Ik dacht eigenlijk, wat moet ik nu? Ik zet geen stappen meer vooruit. Ik wist niet eens meer of ik door wilde gaan met acteren, omdat ik me niet zo goed in mijn vel voelde zitten. Ik wist niet meer waar ik kracht van kreeg of blij van werd.” Via stichting 5D (inmiddels opgeheven) had hij van FLOOR Jongerencoaching gehoord en dat leek hem wel wat. Hij had een opleiding tot acteur gevolgd en in het theater staan, was al jaren zijn grootste passie. Daarbij vond hij inclusie heel belangrijk. Maar nu was hij op een punt waarop hij niet meer wist of hij er verder mee wilde of op safe moest spelen.

Inclusief theater ervaring

Vincent heeft een visuele beperking en maakt zich hard voor inclusief theater. Met zijn coach Len ging hij aan de slag om te kijken hoe hij meer invulling kon geven aan deze droom. De twee deden rollenspellen om gesprekken te oefenen en daarnaast wandelingen. Zijn stress level ging omlaag en hij ging meer kijken naar “wat kan ik er op dit moment aan doen?” Vincent ging vanuit zijn eigen kracht, zijn eigen weg zoeken en invullen. Hij leerde daarbij hulp te accepteren, in plaats van het allemaal zelf te willen doen.

Connectie door acteren

Gedurende het traject ontdekte hij dat hij wel degelijk de kracht had voor dingen die hem blij maakten. Met wat hij geleerd heeft tijdens zijn coach traject, is hij ongelofelijk blij. Vincent: “Ik kan nu contact leggen met mensen. En dingen doen die me blij maken én die anderen blij maken. Acteur zijn, helpt daar bij. Acteren helpt te denken aan waar je nu bent. Niet te denken aan wat je zou willen of waar je zou willen zijn. En te genieten van dat proces.”

Daarbij leerde hij dat het voor hem belangrijk is, te voelen wat hij leuk vindt. Hij ervaart sinds zijn coaching traject veel meer keuze vrijheid. En dus meer plezier in wat hij doet. Dat maakte voor hem echt een verschil!

Netwerk uitbreiden met theatergroep

Daarnaast heeft Vincent zijn netwerk uit kunnen breiden en is hij een theatergroep gestart, genaamd Bender & Heijst. Ze speelden al op Amsterdam Fringe. In de toekomst hoopt hij, mede ook dankzij zijn groter geworden netwerk, de theatergroep meer uit te breiden om zo inclusief theater meer mogelijk te maken. En natuurlijk te blijven spelen.

Ook aan de slag met een FLOOR coach? Je kunt een of meerdere ‘Proef-Sessies‘ doen om te kijken of het bij jou past.

 

Foto: René den Engelsman

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder