Logo Floor
Het verhaal van

Marius

Wiskundestudent Marius (24) was één van onze eerste coachees. Hij woonde bij zijn ouders en was veel op zijn computer te vinden. Teveel, vond hij. Inmiddels is Marius afgestudeerd, aan het werk en heeft zijn eigen flat gehuurd.

Vragen over vrije tijd

Toen Marius voor het eerst aanklopte, was zijn vraag vooral: hoe richt ik mijn vrije tijd beter in? Marius probeerde van alles uit, zo kwam hij erachter wat wel en niet bij hem paste. Als tegenprestatie voor de coaching speelde hij een aantal middagen spelletjes met een jongen die autisme heeft. Na afloop van de coaching zei hij:

“Het lukte mij niet om de sleur in mijn eentje te doorbreken. Maar door het coaching traject heb ik ontdekt wat ik leuk vind om in mijn vrije tijd te doen en wat bij mij past. Ik zit op een koor en op fitness, game nu veel minder en ga binnenkort voor de tweede keer met een jongerenreis mee.”

Lees hier het verhaal dat de NSGK (het project heette toen nog NSGK Jongerencoach) toen over hem schreef. Marius ging gewoon door met stappen zetten. Zijn leven kwam helemaal in beweging toen hij een kamer vond in een studentenhuis en werk als student-assistent.

Terug voor een betaalde baan

Nadat Marius zijn Master Wiskunde had afgerond, klopte hij opnieuw aan met de vraag of een coach kon helpen bij het zoeken naar een baan. Nu is FLOOR geen jobcoach-organisatie, maar coach Judith kon wel wat voor hem betekenen. Samen hebben ze een plan gemaakt voor het vinden van werk en een goed dagritme nu hij thuis zat. Daarnaast oefenden ze met solliciteren. Toen het werk op zich liet wachten, besloten ze toch op zoek te gaan naar een jobcoach die bij Marius past. Die vonden ze. Inmiddels verdient Marius zijn eigen geld en heeft hij zijn studentenhuis verruild voor zijn eigen flat.

 

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder