Logo Floor
Zwarte header met de tekst 'FLOOR jongerencoaching: coaching voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar die niet de standaardroute volgen'. Rechts in de hoek een foto van een coachee met daar achter 3 rondjes in de kleuren blauw, wit en rood.

Wat is jouw toekomstdroom? 

Wist je dat er ruim 2 miljoen Nederlanders met een beperking zijn? Best ’n hoop hè… En misschien ben jij er daar wel eentje van. Of loop je door een andere reden de niet-standaardroute. Een route met veel hobbels en bobbels. Een route met niet altijd de juiste hulp. Maar zeg eens eerlijk, waar droom jij van, ondanks die hobbels en bobbels? Een leuke baan die bij je past? Wil je graag studeren? Meer vrienden? Of zou je meer zelfvertrouwen willen? Of wil je iets, maar weet je nog niet wat dat iets is? Er schieten nu vast allemaal mooie dromen en plannen door je hoofd. Weet dat dit allemaal vragen zijn die een FLOORcoach met jou kan oppakken, op een manier die bij jou past. Want een ‘niet-standaardleven’ vraagt om een alternatieve route. En wij van FLOOR helpen jou daar heel graag bij!

Voor wie is FLOOR jongerencoaching? Oud coachee Tim somt op voor wie deze coaching bedoeld is.

Voor wie is FLOOR jongerencoaching?

Je kunt bij FLOOR terecht wanneer je tussen de 18 en 30 jaar oud bent en niet de standaardroute loopt. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je een handicap, een neurodivers brein of (chronische) ziekte hebt. Maar een diagnose is voor ons niet belangrijk, ook zonder label kun je bij ons terecht. Belangrijker is dat jij je hier in herkent:

  • Het gevoel dat je niet op je plek zit op school of op je werk?
  • Het gevoel dat je vastloopt en daardoor niet verder komt?
  • De wens om iets op te pakken, zoals een studie of baan, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen?
  • Het idee dat niemand in je omgeving je begrijpt, naar je luistert of met je mee denkt?

Ben je toe aan verandering, of wil je hulp bij het behalen van jouw doelen? Dan ben je bij FLOOR aan het juiste adres!

Dit zeggen onze jongeren:

“Mijn traject bij FLOOR jongerencoaching heeft mij een steuntje in de rug gegeven bij het nemen van belangrijke beslissingen.” – Lotte (oud coachee)

Wat houdt een FLOOR-traject in?

In een FLOOR-traject koppelen we je aan een eigen coach en gaan jullie aan de slag met vragen zoals: wie bent ik? Wat wil ik? Hoe kan ik dat organiseren? En wie kan mij daar bij helpen? Omdat iedereen andere dromen heeft is geen een traject hetzelfde, wel werken al onze coaches volgens dezelfde Persoonlijke Toekomstplanning Methodiek. Binnen deze methodiek sta jij centraal. Samen met de coach ga je op ontdekkingsreis om er achter te komen wat je wil, maar ook: hoe ziet jouw gebruiksaanwijzing er uit en welk doel zou je aan het eind van dit coachtraject behaald willen hebben? Je ontwerpt niet alleen jouw toekomstplan, maar gaat ook daadwerkelijk stappen zetten om dit te realiseren! We snappen dat dit best een lap aan informatie is. Daarom hebben we de belangrijkste punten nog even voor je op een rijtje gezet:

Dit is een FLOOR-traject:

  • Een FLOOR-traject is voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar en duurt ongeveer één jaar. Val je buiten deze leeftijden, máár voel je je wel aangetrokken tot FLOOR? Ook dan ben je welkom!;
  • Jij bepaalt hoe vaak en waar je met jouw persoonlijke coach afspreekt. De meeste jongeren spreken om de week met hun coach.  
  • Een FLOOR-traject kost €100. Je hoeft deze bijdrage niet te betalen als je mee doet aan het geef-het-door-principe waarbij jij ons helpt met de marketing van FLOOR.

Dit zeggen onze jongeren:

“Wat ik heb bereikt? Dat ik weet dat ik hele mooie dingen kan maken. Dat ik kan werken in opdracht en dus mijn eigen geld kan verdienen. Daar ben ik enorm blij mee!” – Merlijn (oud coachee)
Je ziet drie diverse jongeren: links een meisje in een rolstoel, midden een getinte jongen met een lach, rechts een meisje die vrolijk 2 handen met peace tekens opsteek. Ze stellen de 'wij zijn FLOOR jongerencoaching' voor en volgede ooit coaching bij ons.

Wie is FLOOR eigenlijk?

Wij zijn FLOOR jongerencoaching. Een stichting die sinds 2018 jongeren met een handicap, beperking of ziekte coachen bij het vinden van hun eigen weg. Een idee ontstaan uit het hoofd van Eelke Kelderman. Zij weet door haar spierziekte namelijk als geen ander hoe het was om als jongere tegen obstakels aan te hikken. Obstakels die achteraf gezien, met de juiste hulp, anders aangepakt hadden kunnen worden. Maar die hulp? Die kwam vaak maar ‘te toevallig’ op haar pad. Dat deed haar beseffen dat hulp niet ‘zomaar’ meer op je pad zou moeten vallen. Het mag makkelijker beschikbaar worden. En dat was het startpunt voor FLOOR jongerencoaching: dé hulp voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar die, om wat voor reden dan ook, niet de standaardroute lopen.

Dit zeggen onze jongeren:

“FLOOR laat jongeren zelf zijn pad vinden tijdens het traject. Maar reikt daar wel hele goede tools voor aan!” – Tim Kroesbergen (oud coachee)

Ik wil een FLOOR-traject starten wat nu?

Ben je enthousiast geworden? Dan kun je je via deze link vrijblijvend aanmelden voor een FLOOR-coach. We zullen je zo snel mogelijk koppelen aan een coach bij jou in de buurt. Soms kan dit eventjes duren. Als er iemand beschikbaar is plannen jullie een kennismaking in, dit kan zowel online als offline. Jij bepaalt! Is er een klik? Dan wordt deze coach, tijdens het hele traject, je vaste aanspreekpunt. Is er geen klik, maar wil je wel met FLOOR aan de slag? Dan zoeken we verder tot wie iemand vinden waar je mee aan de slag kunt! Twijfel je nog een beetje en zou je graag eerst iets meer informatie willen? Neem dan contact met ons op via onderstaande button! Let op: ben je jonger dan 18 jaar of heb je een verstandelijke beperking? Dan heb je toestemming van je ouders nodig.