Logo Floor
Nieuws

Wie zijn de mensen achter FLOOR?

FLOOR, 17 juli 2020

Misschien weet je al dat we bij FLOOR met vrijwillige coaches werken, en dat onze coaches door heel Nederland actief zijn. Maar wie zijn de mensen achter FLOOR nu eigenlijk? In dit artikel vertellen wij je meer over hen.

Stichting FLOOR

FLOOR jongerencoaching is een stichting, stichting FLOOR. De stichting is er voor jongeren voor wie de ‘standaardroute’ niet past of werkt. FLOOR ziet talenten en dromen bij deze jongeren en daarbij vele mogelijkheden.

Bij FLOOR zijn een aantal medewerkers én vooral een hele hoop vrijwillige coaches actief. Deze groep vrijwillige coaches bestaat uit ervaren coaches en startende coaches. Voor zij aan de slag gaan als vrijwillige FLOOR coach krijgen ze allemaal een training in de Person Centered Planning methode die FLOOR jongerencoaching gebruikt. De meeste coaches hebben ook zelf ervaring met ‘niet de standaardroute lopen’ of zijn bijvoorbeeld ouder of broer/zus van iemand die dat heeft ervaren.

Grote dromen, realistische plannen

We hebben al een hoop jongeren stappen zien zetten richting hun dromen. Of dit nu meer zelfstandigheid is of het vinden van een passende studie of baan. De dromen of stappen die gezet worden zijn voor iedereen anders en dat is nu juist waar onze coaches goed in zijn. Het samen met jou kijken naar jouw dromen en doelen.

FLOOR coaches kijken verder dan je beperking en denken in mogelijkheden, rekening houdend met wat er kan. Want een droom mag groot zijn, maar een plan moet wel realistisch zijn.

Coaches aan het woord

Coach Ardo, voormalig apotheker, put uit ervaring met zijn zus: “Ik heb een bijzondere verbinding met jongeren met een beperking. Dat komt, omdat ik een zus heb met het syndroom van Down en uit ervaring weet wat de impact van een beperking kan zijn op je ontwikkeling en de plaats die je inneemt in de maatschappij. Ik gun het vooral deze jongeren om hun talenten te ontwikkelen en hun dromen waar te maken.”

Coach Yvonne heeft zelf een handicap. Zij zegt: “Je handicap en levenservaring door je handicap, niet altijd positief, worden positief doordat je er anderen mee kunt helpen.”

Of docente en moeder van twee zonen met adhd/ass, Conny. “Wat heeft een jongere nodig om haar doel/wens/droom waar te maken? En daar mee aan de slag te gaan. Mooi!”

Sandra is coach-coördinator bij FLOOR jongerencoaching? Zij kreeg op latere leeftijd een handicap en is nu FLOOR coach en coach-coördinator. “Maar je leert ook over jezelf. Je loopt tegen dingen aan en dat verandert je. Het is makkelijk aannames te doen over je coachee, maar die zeggen vaak meer over jou als coach.”

Maak op onze website kennis met al onze vrijwillige coaches.

Deel dit bericht

Meer verhalen
over FLOOR?
Lees verder